רפואה סינית

על פי הרפואה הסינית  האדם צריך להתאים עצמו לטבע על מנת לחיות חיים בריאים ומאוזנים, אך לצערנו המציאות  המודרנית  טופחת על פנינו –  מזון מלאכותי, מתח נפשי , לחצים בעבודה, חיי הוללות , שעות עבודה רבות, תזונה לקויה, עייפות מצטברת ועוד… כל אלה מוציאים את הגוף מאיזון  המהווה קרקע פורייה למחלות וחוסר איזון נפשי.

הפילוסופיה הסינית רואה בגוף האדם תופעת טבע שאין לפגוע או לחבל בשלמותו ולכן, גם זיהוי והבנת התופעות הגופניות והנפשיות השונות נעשים תוך כדי התבוננות חיצונית על גוף האדם.

הרפואה הסינית מסורתית ידועה מזה כ-5000 שנה, עוד בתקופות הקדומות ולאורך כל ההיסטוריה הרפואית הארוכה ,נאסף בידי מרפאים סינים מתחומים שונים מכלול עצום של סימנים ואיתותים שהגוף מגלה לעין המתבוננת בעת חולי ובימים של בריאות. הרפואה הסינית המסורתית מתבססת על אבחון וטיפול מקיף במערכות שונות בגוף, על  קשרי גומלין גוף-נפש המשפיעים על התפקוד הגופני-נפשי-רגשי. על השפעת גורמי מחלה חיצוניים, על מידת האיזון בין המערכות ובין האיברים לבין עצמם, על הקשר שבין כאבים ותפקודי מערכות ועוד.

התבוננות זו עוקבת אחרי שינויים ברמות האנרגיה והחיות בגוף, בצבע הפנים, צבע וחיות הלשון, העור והציפורניים, בסוג הדופק ואיכותו , בטיב ההפרשות השונות ועוד.

שיטה זו פועלת עד עצם היום, כאשר מגיע מטופל לפגישה ראשונה, אנחנו אוספים נתונים תוך כדי התבוננות ותשאול ולאחר קבלת האינפורמציה הנדרשת לאבחון הבעיה, מעבדים מסקנות על מנת לקבוע את ההקשרים בין הסימנים החיצוניים למצב האיברים הפנימיים והשפעת הגומלין של אורח החיים של המטופל ובסיום התהליך בונים תכנית טיפול.

מושגי יסוד ברפואה הסינית >