אינסומניה (הפרעות שינה)

השינה נחוצה לעצם קיום החיים ולבריאות. הצורך בשינה משתנה מאדם לאדם, בוגרים בריאים עשויים להזדקק ל-4 עד 9 שעות שינה ביממה. רוב בני האדם ישנים בלילה אולם רבים אחרים סובלים מהפרעות שינה שכיחות בדרך כלל. לדוגמא: נדודי שינה, אורך השינה ואיכות השינה. אינסומניה היא לא מחלה אלא תסמין המטריד אחוז גבוהה מאוכלוסיית הצעירים והמבוגרים כאחד. אופן הטיפול – מערבי מאחר וכבר הזכרנו כי אין מדובר במחלה ובל נשכח שמשך זמן השינה נוטה לרדת עם הגיל אין נטייה למהר ולתת תרופות להפרעות שינה. הנטייה להמליץ על סמי שינה במקרים שהתסמינים כרוכים במחלה או במצבים שמשפיעים על שגרת החיים באופן דרסטי.

אטיולוגיה

ניתן לחלק את הפרעות השינה לשתי קבוצות עיקריות קבוצה של עודף וקבוצה של חוסר.
תופעות של חוסר – חסר דם כללי (מאד שכיח),חולשת כליות, חולשה באנרגיית הלב, חולשת טחול שהובילה לחולשת דם, חם מדומה וחולשת כבד.
תופעות של עודף – אש בכבד, אש בלב, ליחה חמה.
אפיונים – רגשות – כעס, תסכול, חרדות, דאגות, תזונה לקויה לאורך זמן, חם ולחות בקיבה, מחלות חם. עבודה שכלית מאומצת, עבודה מאומצת ללא מנוחה ובתנאי מתח, תזונה לקויה, חולשה וקונסטיטוציה של הלב.

סימנים וסימפטומים

סימני חוסר – קושי בהירדמות , התעוררות במשך הלילה, אי שקט, בלבול, ירידה בריכוז ובזיכרון, חרדה קלה, ירידה בתיאבון, עייפות, טשטוש בראייה, חלימה מרובה, דיבור בשינה, יובש בגרון, הזעות לילה, התעוררות מוקדם בבקר ללא יכולת להירדם חזרה, שינה קלה, בנשים – הפרעות במחזור החודשי עד כדי הפסקתו = אמנוריאה.
סימני עודף – קושי בהירדמות, שינה מופרעת ע"י חלימה מרובה בעלת מוטיב של אש/אלימות, סיוטי לילה, כאבי ראש, פנים אדומות, אי שקט נפשי.

הטיפול על פי הרפואה הסינית

ראשית יש לאבחן במדויק את הסינדרום שממנו סובל המטופל ולפי כך להתאים טיפול. הטיפול מורכב מדיקור נקודות דיקור שנבחרו בקפידה לאחר אבחון, המטופל שוכב עם המחטים קרוב ל-30 דקות. וכן צמחים תערובת צמחים שהותאמה אישית לאחר אבחון.

המלצה – 2-3 כוסות תה פסיפלורה סמוך לשינה או כוס חלב חם עם דבש יכול להרגיע את הנפש ולהטיב.


 

הערה: חשוב מאד להבין שברפואה הסינית, תפקיד האיברים הפנימיים לא כמו ברפואה המערבית. לכן, כאשר אני מציינת כי יש בעיה באיבר מסוים אין זה אומר שיש בעיה באיבר עצמו כפי שמתרגמים   זאת ברפואה המערבית.